Ik wil ook zo wonen! Wat kunnen jullie voor mij betekenen?
Op dit moment ontwikkelen we meerdere projecten samen met burgers die ook anders willen wonen. Deze burgers noemen we project-starters. En onder begeleiding van ons realiseren zij hun eigen project voor henzelf en voor andere project-deelnemers.
Binnen deze projecten zoeken de project-starters ook toekomstige buren of mensen die hen kunnen helpen in het proces van het realiseren van een project.
Ben jij een project-starter? Stuur ons een bericht en wij sturen je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen.
Zou jij een rol willen hebben in het realiseren van een project wat op dit moment al gestart is? Laat het even weten aan ons, wij koppelen je dan aan de desbetreffende project-starter.
Zou jij graag in de toekomst willen wonen bij een project wat nu gerealiseerd wordt? Meldt jezelf dan aan bij het project. Zodra er dan een update is, krijg je meer informatie.
Zit het project er nu nog niet tussen voor je? Dan is het slim om jezelf aan te melden voor de nieuwsbrief (zie onderaan de pagina). Zo blijf je op de hoogte van lopende en nieuwe projecten binnen Go Tiny Live Free.
Waarom kunnen jullie soms maar weinig informatie geven over een project?
Wanneer projecten nog in een prille fase zitten is het lastig om extra informatie te geven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een gemeente positief reageert op de ideeën van een project-starter, maar dit moet nog wel verder onderzocht worden vanuit de gemeente. Het is dan aan ons om te zorgen dat we de juiste informatie op het juiste moment naar buiten brengen, zodat de procedures in de juiste volgorde doorlopen kunnen worden.
Ik heb grond waar ik iets op wil (laten) ontwikkelen. Kunnen jullie iets voor me betekenen?
We krijgen deze vraag steeds vaker. Wij kunnen hier inderdaad iets in betekenen. Op dit moment ontwikkelen we business cases, doen we haalbaarheidsonderzoek, begeleiden we het proces van aanvragen van de omgevingsvergunning en het bouwproces. Wat we belangrijk vinden: het moet passen bij onze visie. Klein(er), betaalbaar en duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk maken. Hebben we hierin een match, dan kunnen we samen afstemmen wat wij voor jou kunnen betekenen. Stuur ons een bericht en we spreken elkaar snel.
Wat kost een huis op jullie project?
De huizen hier op het project zijn in de fabriek gebouwd. Deze huizen zijn gebouwd door Barli B.V. uit Uden. De huizen hier op het terrein zijn ongeveer tussen de 70m2 en 80m2.
De prijzen van de huizen liggen ergens tussen de €105.000,- en €115.000,-. Je moet hierbij nog wel rekening houden met bijkomende kosten. Bijvoorbeeld de kosten van een architect, aanvragen van vergunningen, het aanleggen van infrastructuur, etc.
Huizen zijn er in allerlei vormen, maten en prijsklasse te vinden.
Op het project waar wij wonen pachten we de grond van de gemeente. Hiervoor dragen we een maandelijks bedrag af aan de gemeente.
Ontwikkelen jullie zelf projecten?
Wij ontwikkelen niet in eigen beheer projecten. Wel ontwikkelen we projecten samen met project-starters en in samenwerking met particulieren of gemeenten.
We hebben een stappenplan ontwikkeld waarmee project-starters een eigen project kunnen ontwikkelen. En we hebben een programma waarbij je samen met andere project-starters onder begeleiding van ons een project ontwikkeld.
Waarom werken jullie met project-starters?
Als projectontwikkelaar maak je andere keuzes dan als toekomstige bewoner. Wij vinden het belangrijk dat wonen naar behoefte voor meer mensen beschikbaar wordt. We denken een olievlek te kunnen creëren door burgers hierin van de juiste informatie te voorzien.
Ik ben benieuwd naar de verhalen van project-starters. Waar kan ik deze vinden?
Van elke project-starter staat een interview online. Deze kun je vinden in onze blogs. Gedurende het proces worden weer interviews gehouden, zodat je op de hoogte kunt blijven van alle vorderingen.
Wat doen jullie nog meer om klein(er), betaalbaar en duurzaam wonen bereikbaar te maken voor iedereen?
We werken zowel samen met burgers, bouwers als gemeenten. We zijn er namelijk van overtuigd dat deze partijen met elkaar verbonden moeten worden om het tot een succes te maken. Maar voordat de verbinding gemaakt kan worden, is er ook juiste beeldvorming nodig.
Wij informeren gemeenten actief over de mogelijkheden. Net zoals bij de burgers en bouwers.
We delen ons leven op De Hopman, ons werk en de projecten die we realiseren op Instagram, LinkedIn en Facebook. Jij kunt ons weer helpen door ons te delen zodat ons bereik nog groter wordt.
Wat is een ‘vrij leven’?
Mooie vraag! Een vrij leven is voor iedereen anders te definiëren. Voor ons bestaat een vrij leven uit lage financiële lasten waardoor wij ons leven en werk in vrijheid vorm kunnen geven. Dat betekent keuzes kunnen maken in welk werk we wel of niet willen doen en kunnen reizen wanneer wij dat willen.
Ik zie bij meerdere projecten voorbij komen dat jullie een interesse-peiling doen. Wat is een interesse-peiling?
Tijdens een interesse-peiling kijken we hoeveel mensen interesse hebben in het wonen op een project in een bepaalde stad/dorp of bij een project-starter. Zo weten we ook hoeveel animo er is voor het type project. Een lijst met geïnteresseerden is interessant voor zowel een project-starter als een gemeente. We merken dat deze informatie het proces kan versnellen omdat we een urgentie kunnen aantonen.
Zodra we meer weten over het project, krijgen de mensen die zich hebben aangemeld voor de interesse-peiling ook een update.
Ik wil op de hoogte worden gehouden van de projecten.
Dat begrijpen wij helemaal. Je kunt jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief op onze website. In de nieuwsbrief geen we ongeveer 1x per maand een update over de ontwikkelingen en projecten binnen Go Tiny Live Free. Heb je daarnaast ook specifieke interesse voor een project, dan kun je jezelf daarvoor aanmelden via de website.
Zodra we dan een update hebben, krijg jij bericht.
Onderaan de pagina kun je jezelf aanmelden voor onze nieuwsbrief.
Zijn jullie off-grid?
Nee. De huizen op het project zijn niet off-grid. Wij zijn aangesloten op nutsvoorzieningen. De huizen zijn gasloos en worden van elektriciteit voorzien via de zonnepanelen en het net.
Wij hebben hiervoor de keuze gemaakt omdat het project en concept daardoor voor een breed publiek toegankelijk wordt.
We ontwikkelen wel projecten met mensen die graag off-grid willen wonen. Off-grid wonen is daarmee niet uitgesloten van projecten die we ontwikkelen.