Ik wou juist dat ik jou was

Een normale werkdag in een normaal kantoor op een doodgewone maandag ergens in 2016. Enthousiast zoals meestal loop ik door de gang in het midden van het kantoor gebouw op de derde verdieping. In de gang hangen van die doorsnee, niet al te fraaie, schilderijen welke veelte duur door een kunstuitleenstudio worden neergehangen. Niemand kijkt ernaar om en het doen begrijpen lukt ons geen van allen.
Juist in zo’n standaard kantoor op een doodgewone maandag werd er iets heel ongewoons tegen mij gezegd op het moment dat ik daar neuriënd voorbij liep aan een collega die zei: Ik wou juist dat ik jou was!

Ontspannen

Die vraag heeft me tot op de dag van vandaag met enige regelmaat bezig gehouden. Het was niet zozeer dat er een vorm van jaloezie heerste of afgunst nee, het was meer een bepaalde vorm van ontzag. Hij zei het ook met respect en een brede glimlach. De tekst was natuurlijk de titel van het gelijknamige nummer van Veldhuis en Kemper “Ik wou juist dat ik jou was”. In het refrein is de opvolgende zin: Gewoon een dag niet mezelf was.

Was dat dan wat hij eigenlijk wilde zeggen, ik wist tenslotte dat één van zijn kinderen ernstig ziek was en hij het thuis erg zwaar te verduren had. Ook zijn relatie stond onder grote druk wat ik me goed kon voorstellen in zo’n situatie.

Ik denk dat hij ergens heel even kon genieten van mijn ontspannenheid en enthousiasme gewoon door ernaar te kijken zonder zijn eigen situatie te gaan vergelijken. Heel even die zware momenten uit het leven niet te ervaren en je gedachten te verzetten en samen te lachen. Uiteraard bedankte ik hem voor het compliment wat achteraf gezien wellicht niet direct een compliment was maar vooral zijn eigen momentje van ontspanning.

Gezond

Gelukkig gaat het weer goed met zijn zoontje en is de kleine weer herenigd met zijn broertje en zusje. Het gezin maakt het erg goed en doen ze veel leuke dingen samen. Dan zie ik ze echt schitteren in alle glorie en genieten ze met volle teugen van het leven. Ook is hij meer bevlogen in zijn werk en doe hij dit met meer passie. Hij doet het omdat hij het leuk vindt en kan genieten van zijn kinderen.

Je hebt al genoeg geluk wanneer je geen pech hebt. Geniet daarom van die spaarzame tijd die we samen hebben en leef je leven zoals jij dat wilt!

#brabant #freedom #freedomlife #gotinylivefree #newhome #newlife #onsbrabant #thinkdifferent #tinyhouse #tinyhouses

Deel dit bericht op:

Contact

Adres
Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free
De Hopman 3
5735 DX Aarle-Rixtel


Contactgegevens
info@gotinylivefree.nl


Bedrijfsgegevens
KvK 70262624
BTW NL858222267B01