Go Tiny Live Free

Go Tiny Live Free staat voor een vrij en betekenisvol leven met minimale woonlasten. Onze missie is om duurzaam, energieneutraal en betaalbaar wonen mogelijk te maken voor iedereen.

Voor particulieren, gemeentes en bouwers

Wij zijn er voor de particulier die anders wil wonen en op een bijzondere manier wil bijdragen aan de maatschappij. We zijn er voor gemeentes en woningcorporaties die een oplossing zoeken voor het steeds groter wordende woningtekort en we zijn er voor de prefab bouwer die wil voorzien in de veranderende woonbehoeftes van burgers. Ons paradepaardje? Project De Hopman. Met dit project hebben we laten zien wat er mogelijk is op het gebied van innovatief en betaalbaar wonen. En dit maken we mogelijk voor iedereen.

Ik ben Luck en ik doe het anders!

Dat doen we als aanjager en regisseur van duurzame bouwprojecten. En dat doen we ook door het geven van webinars, masterclasses en interactieve sessies aan gemeentes en particulieren en door het geven van gastcolleges op onderwijsinstellingen. Daarnaast willen we met ons inspiratieplatform gelijkgestemden samenbrengen. Want alleen door samen te werken komen we verder.

Oprichter van Go Tiny Live Free is projectontwikkelaar Luck Dankers. Hij de drijvende kracht achter dit inspiratieplatform voor gemeentes, particulieren en bouwers.

Mijn naam is Luck Dankers. En ik doe het anders…

Ik ben altijd eigenwijs geweest. Maar ook ambitieus. Heel ambitieus. En het was de ambitie die mij, na een aantal rebelse tienerjaren, deed inzien dat ik keihard moest werken als ik iets wilde bereiken. Een grote bek alleen zou me niet verder helpen. Daarom deed ik mijn best op school, haalde mijn studie en ging werken. Al snel merkte ik dat er meer in zat. Ik wílde ook meer. En dus studeerde ik acht jaar lang in de avonduren, met drie post-hbo-diploma’s en een flinke carrièrespurt als gevolg. In mijn hoogtijdagen bekleedde ik verschillende hoge functies bij grote bedrijven, reed een Porsche, kocht een huis en leefde erop los.

The sky was the limit..

Maar toen…

Tijdens mijn carrière excelleerde ik op vrijheid en weinig autoriteit. Geef mij vertrouwen en ik stel je niet teleur. Toch knaagde er iets. Ik voelde me steeds meer een nummer in een veel te grote geldschuifmachine. Het menselijke aspect was ver te zoeken. Het zakenleven stelde mij teleur. Na een carrière van 15 jaar zegde ik mijn baan op en startte ik mijn eigen bedrijf: Dankers Company B.V. Ik kreeg mooie opdrachten, maar er bleef iets knagen. Ik wilde niet weer verzanden in overvolle werkweken en vroeg mezelf af wat mij toch steeds in ‘het systeem’ vasthield. Het antwoord zal je niet verrassen: de financiële last van mijn huis. Wanneer die last omlaag zou gaan, hoef ik alleen te werken voor wat ik in het dagelijks leven op maak. Meer rust en meer vrijheid.

Go tiny, live free

Zo ontstond het idee om kleiner te gaan wonen, met minder lasten en minder spullen. Hiermee creëer ik niet alleen meer vrijheid, maar bouw ik ook gemakkelijk een energieneutraal leven op. Ik kwam uit bij de Stichting Tiny Houses Laarbeek en het project De Hopman. Een stichting die duurzaam en betaalbaar wonen mogelijk maakt. Ik trad toe tot het bestuur en als projectleider ontwikkelden we het plan voor tien kleinschalige energie neutrale woningen voor De Hopman. De woningen voldoen allemaal aan het bouwbesluit, zijn energieneutraal en staan op het voormalig scoutingterrein op de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel.

Het was een intensief traject, met pieken en dalen, maar het is mijn droom. Want vrijheid zit niet in de grootte van je huis, maar in de mogelijkheid hebben om te doen wat je écht wilt. En dat doe ik nu…

Veelgestelde vragen

Heb jij na het lezen van het verhaal van Luck nog vragen? Kijk eens op deze pagina. Hier staan veelgestelde vragen met daarop antwoorden. Heb je hierna nog vragen? Stuur ons gerust een bericht.

Contact

Adres
Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free
De Hopman 3
5735 DX Aarle-Rixtel


Contactgegevens
info@gotinylivefree.nl


Bedrijfsgegevens
KvK 70262624
BTW NL858222267B01