Interview met project-starter Arnoud

In april 2021 start er een programma met 5 project-starters. In deze reeks stellen we jou voor aan deze project-starters.

Wie ben je er waar kom je vandaan?

Arnoud: “Ik ben Arnoud (40) en woon in Helmond in de wijk Brouwhuis. Ik heb een zoon, Jens (8), en woon deeltijd met hem samen. Ik ben als kind opgegroeid in Beek en Donk, net als Aarle-Rixtel een dorp in gemeente Laarbeek.”

Een leuk detail: Laarbeek is een gemeente die veel aandacht heeft voor groen. Ze zijn ooit zelfs benoemd tot groenste gemeente van Europa. Je ziet het in de gemeente ook echt terug in het groen wat ze aanleggen.  

Arnoud: “Ik ben nu werkzaam als lichtadviseur. Op deze manier verduurzaam ik gebouwen door het toepassen van slimme verlichting.”

Waar komt jouw interesse vandaan om zo te gaan wonen?

Arnoud: “Mijn interesse voor bouwen en architectuur is van kinds af aan getriggerd geweest. Iets nieuws creëren en andere inspireren zit er van nature in. Tijdens mijn studie ruimtelijk ontwerp in Boxtel op het St. Lucas heb ik mijn eerste tiny house gebouwd. Dit project was voor mij een mogelijkheid om wonen naar eigen inzicht vorm te geven. Deze verbouwde stacaravan stond midden in de weilanden. Groots wonen op een klein aantal m2. Na mijn opleiding in Boxtel ben ik een opleiding interieurvormgeving gaan volgen op de Campus Lucas faydherbe in Mechelen. Hier heb ik interieurs leren ontwerpen en praktische vakken gevolgd zoals bouwkunde.”

Jij start in het programma voor project-starters. Wat was voor jullie het moment waarop jij dacht: JA, ik ga dit doen!

Arnoud: “Vrijheid is voor mij met passie je hart volgen en in het hier en nu aanwezig zijn. Vast zitten aan je baan en het betalen van je vaste lasten geven het gevoel in een cirkel vast te zitten. Via internet kwam ik het inspirerende verhaal van Luck en project de Hopman tegen. De ideeën en je hart volgen sloten aan bij mijn gevoel over wonen en leven. Toen bekend werd dat er een programma zou worden opgestart heb ik geen moment getwijfeld en deze kans gepakt.”

Wat zou je in ieder geval terug willen zien in jouw project?

Arnoud: “Een groep woningen in de natuur zonder afgebakende tuintjes. Je ervaart hier een gevoel van op vakantie zijn. Je zintuigen worden geprikkeld, binnen en buiten gaan hier naadloos in elkaar over. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten zonder dwang of verplichtingen. De bewoners staan hier positief in het leven. Op deze plek heerst een ontspannende sfeer. Auto’s rijden hier niet, kinderen kunnen vrij spelen. Het leven is hier vanuit een duurzame gedachte vorm gegeven.”

Deel dit bericht op:

Contact

Adres
Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free
De Hopman 3
5735 DX Aarle-Rixtel


Contactgegevens
info@gotinylivefree.nl


Bedrijfsgegevens
KvK 70262624
BTW NL858222267B01