Het vervolg van mijn afstudeeronderzoek

Hoi!

Zoals jullie weten ben ik samen met Wesley Krol aan het afstuderen bij Go Tiny Live Free. De afgelopen twee maanden zijn wij al druk bezig met verschillende onderzoeken zoals materiaalgebruik en circulariteit. Een ander onderzoek van mij gaat over de mogelijkheden om uit te bouwen bij kleinere woningen. Voor dit onderzoek heb ik de woningen van het project De Hopman als uitgangspunt genomen. Om meer gevoel te krijgen wat de wensen en behoeftes zijn van mensen heb ik een enquête opgesteld.  Deze enquête is wel 84 keer beantwoord. WOW!

In deze enquête heb ik als eerste uitgelegd hoe de huidige woningen in elkaar zitten en daarna kwamen de vragen aanbod. Denk hierbij aan vragen zoals: ben je al bekend met kleiner wonen, welke functie zou het meest gewenst zijn of hoeveel verdiepingen mag de uitbouw zijn etc.

Wat opviel is dat de meeste respondenten de functies: kantoor, slaapkamer of een verruiming van de woonkamer het aantrekkelijkst vinden. Ook viel op dat de respondenten die nog niet bekend zijn met kleiner wonen vaker kiezen voor een grotere uitbouw dan de respondenten die hier al wel bekend mee zijn. Deze resultaten geven mij een goed beeld over de wensen en behoeftes van mensen. Hierdoor kan ik nu bewustere keuzes maken hoe de uitbouwen eruit komen te zien. De resultaten zullen verder verwerkt worden in meerdere uitbouw ontwerpen. 

Dus bij deze: dank, dank, dank aan de mensen die de enquête hebben ingevuld!

Bregje

Deel dit bericht op:

Contact

Adres
Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free
De Hopman 3
5735 DX Aarle-Rixtel


Contactgegevens
info@gotinylivefree.nl


Bedrijfsgegevens
KvK 70262624
BTW NL858222267B01