Hoe staat het met mijn afstudeeronderzoek?

In februari startte ik mijn afstudeeronderzoek bij Go Tiny Live Free. In de afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met het onderzoeken naar de mogelijkheden voor een platform. Go Tiny Live Free wil graag onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een platform, zodat klein(er), duurzaam en betaalbaar wonen voor iedereen toegankelijk wordt. Je kunt bij een platform denken aan een online omgeving met allerlei functionaliteiten. Een paar weken geleden heb ik een enquête online gezet en ben ik aan de slag gegaan met alle uitkomsten. Gaandeweg het onderzoek heb ik leuke, nieuwe inzichten gekregen. In deze blog vertel ik je hoe het nu staat met mijn afstudeeronderzoek en welke inzichten ik heb opgedaan en aan welke oplossingen ik denk.

Er is veel onduidelijkheid over wet- en regelgeving.

Mijn enquête is massaal ingevuld door jullie. Ik heb hier namelijk 85 responses op gekregen, veel meer dan verwacht. Echt superleuk! Dit geeft tegelijkertijd ook aan hoe belangrijk dit onderwerp is en hoeveel behoefte er is naar andere manieren van wonen. Veel van jullie lopen tegen dezelfde punten aan. De onduidelijke informatie over wet- en regelgeving, het gebrek aan grond en niet de juiste contacten hebben zijn veel genoemde struikelblokken.

Het is ingewikkeld om een eigen project te ontwikkelen, een platform kan daarbij helpen.

Veel mensen dromen over klein(er), duurzaam en betaalbaar wonen en wille ook graag een eigen project ontwikkelen. Tijdens het onderzoek heb ik gemerkt dat dit niet zo makkelijk is. Als je net om de hoek komt kijken is het best een ingewikkeld, en misschien zelfs intimiderend, proces. Er zijn onwijs veel factoren waar je rekening mee moet houden. Als je net als ik weinig ervaring hebt, voelt het als zoeken naar een speld in een hooiberg. Dat willen we met het platform veranderen! Het platform zal een centraal informatiepunt worden, waar je antwoord kunt vinden op al je vragen.

Samen zijn we sterker.

We willen jullie samenbrengen. Zodat we elkaar kunnen versterken en omdat we samen meer mogelijk kunnen maken. Zodat jij je kunt omringen met gelijkgestemden. Door onze krachten te bundelen kunnen we ontzettend veel mogelijk maken. Door samen te werken, met elkaar in gesprek te gaan en elkaar scherp te houden kunnen we onze dromen uit laten komen.

Binnenkort ga ik nog met een aantal van jullie in gesprek over mijn vervolgonderzoek. Wil jij ook meedenken over de functionaliteiten en mogelijkheden van het platform? Dan mag je me altijd een mail sturen op evelien@gotinylivefree.nl.

Tot snel!

Evelien

Deel dit bericht op:

Contact

Adres
Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free Go Tiny Live Free
De Hopman 3
5735 DX Aarle-Rixtel


Contactgegevens
info@gotinylivefree.nl


Bedrijfsgegevens
KvK 70262624
BTW NL858222267B01